Cukormentes banánkenyér a SYNLAB Hungary ajánlásával.
Hozzávalók:
- 240 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 1 evőkanál étolaj
- 3 db nagyobb érett banán, vagy 4 kisebb
- fahéj
- vanília aroma
- 1 csipet só
- tésztába keverhető: aszalt vörösáfonya, tört dió, étcsokoládé darabok
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°-ra légkeveréses módban. Először összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Majd hozzáadjuk a villával összetört banánokat, vaníliát, tojást, az olajat és a tetszés szerinti hozzávalókat (vörösáfonya, tört dió, étcsokoládé) és jól összekeverjük őket. Sütőpapírral kibélelt formába kanalazzuk, majd tetszés szerint díszítjük a tetejét. Ajánlott díszítésnek 1 db hosszában félbevágott banánt a tetejére helyezni. Utolsó lépésként betesszük az előmelegített sütőbe és 40-45 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!