Debrecenbe mennek az úszók

Sorozatban harmadszor ad otthont az úszók országos bajnokságának Debrecen. A március 27. és 30. között megrendezendő esemény nemzetközi színvonalú verseny lesz – állítják szakemberek. A Sportágválasztó Magazin ezen a héten úszással kapcsolatos anyagokkal jelentkezik.

Ennek az országos bajnokságnak nagy tétje van, hiszen a nyári világbajnokságon induló csapat tagjainak 95 százalékáról a Debrecenben elért eredményeket követően dönt majd a szövetségi kapitány. Sós Csaba szerint a magyar csapat nemzetközi szinten is erősnek számít, és van néhány olyan szám, amelyben erősebb a hazai mezőny, mint egy Európa-bajnokságon. A kapitány példaként említette a kétszáz méteres női pillangóúszást, ahol Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Szilágyi Liliána és Kapás Boglárka verseng majd egymással, illetve a férfi kétszáz méteres pillangóúszást, amelyben Cseh Lászlónak Milák Kristóf és Kenderesi Tamás közül valamelyiket le kellene győznie ahhoz, hogy bekerüljön a világbajnoki csapatba.

Becsky András, az országos bajnokságot szervező Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője a tavalyihoz hasonlóan idén is telt házra számít. A verseny március 27-én szerdán rajtol, a döntők minden nap 18 órakor kezdődnek, kivéve a március 30-ai zárónapot, hiszen szombaton 17.30-kor esedékes az első start. A délelőtti előfutamokat 9 órától láthatja a közönség.

További hírek és jegyinformációk a Debreceni Sportcentrum Kft honlapján olvashatók.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!