Idén sem kell sokáig keresgélned, ha aktív hétvégi programokra vágysz. Az óriási kínálatból most kedvcsinálónak ajánlunk néhány csemegét. Ha ötpróbás vagy, akkor még egy jó hírünk van: a legtöbb eseményen pontokat is szerezhetsz.

V. Téli Sportágválasztó, január 19.

Felejthetetlen családi programnak ígérkezik a Téli Sportágválasztó, ahol több mint 20 havas-jeges sportágat próbálhatnak ki kicsik és nagyok, a Vasas Jégcentrumban. A cél: megtalálni a neked való sportágat, de legfőképpen: jól érezni magadat. A részvétel ingyenes! 

IV. Futapécs Dunafutás a busók földjén, március 10.

Mohácsra nemcsak farsang idején érdemes ellátogatnod. A vízparti város évről évre óriási sikerrel rendezi meg a Dunafutást, ahol természetesen a busók is feltűnnek. Ki a gyorsabb, te vagy ők?

12. Intersport Tour de Tisza-tó, május 4.

A vadregényes Tisza-tó igazi madárparadicsom, amelyet egyszerűen látni kell! A Tour de Tisza-tó profikat és kirándulni vágyó családokat egyaránt vár, sőt: kalandvágyó görkorisok is indulhatnak a versenyen

XIII. NN Ultrabalaton, május 10–12.

A kihívások kihívása, minden hazai maratonista és ultrafutó álma megküzdeni a 220 km-es távval Közép-Európa legnagyobb természetes tava körül. Nem véletlen, hogy a nevezésnél szinte azonnal betelnek a helyek.

XXIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó, május 24–25.

Idén is sor kerül a nagy hagyományokkal rendelkező tavaszi Sportágválasztóra, amelyen tavaly 20 000 ember vett részt. A népszerűség oka érhető: rengeteg ismert és kevésbé ismert, de annál izgalmasabb sportág világába kóstolhatnak bele az érdeklődők, remek hangulatban. Ingyenes program!

22. Kékes Csúcsfutás, június 1.

Ha motivál a hegymenet és egy igazi kihívás, akkor vegyél részt az egyik legszebb és legnehezebb hazai futóversenyen! Mátrafüred és Kékestető között 11,6 km vár rád, gyönyörű természeti környezetben.

Mozgás Éjszakája, június 15.

Tavaly 20 000 embert vonzott a Duna-partra a nyár legnagyobb sportfesztiválja, ahol a csillagos ég alatt, szabadtéren próbálhattak ki a mozogni vágyók 15 népszerű és kuriózumnak számító, ritkán látott sportágat. A pozitív visszejelzések alapján a szervezők idén még több résztvevőre számítanak. A részvétel ingyenes!

37. Lidl Balaton-átúszás, június 29.

Sok sportbarát bakancslistáján szerepel legalább egyszer az életben átszelni a Balatont. Magyarország ikonikus sporteseményén részt venni felejthetetlen élmény: nem véletlenül teljesíti az 5,2 km-es távot évről évre közel 10 000 ember.

XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztó, szeptember 13–15.

A nagy érdeklődésre való tekintettel évente három alkalommal is sor kerül a Sportágválasztóra, ahol több mint 100 mozgásformát ismerhetnek meg a látogatók. Az eseményen rengeteg lelkes iskolás csoport is részt vesz, az ország minden tájáról. Ingyenes rendezvény!

Kolonics György Emlékfutás, október 23.

A tragikusan korán elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus emlékére idén 11. alkalommal rendeznek futóversenyt, amely több ezer nevezőt vonz évről évre. Emlékezzünk együtt a sportlegendára! A részvétel ingyenes.

Halloween Run, november 3.

Ha unod a monoton futóedzéseket, akkor itt az alkalom, hogy felrázd egy kicsit magad! A Halloween Runon garantáltan nem fogsz unatkozni: félhomány, lidérces fények, félelmetes sikolyok és ijesztgetés vár a titokzatos kőbányai pincerendszerben.

Vizesgála, november vagy december

A vízi sportok legnagyobb hazai ünnepén idén is elképesztő sztárparádéra számíthatsz. Tavaly 46 olimpiai, világ- és Európa-bajnok mutatta be, milyen bravúrokra képes az impozáns Duna Arénában. Ráadásul a legprofibb hazai medencét te is kipróbálhatod, ha részt veszel a gála napján megrendezett amatőr úszóversenyen.

További érdekes sportprogramokért nézd át az Ötpróba eseménynaptárát!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!