Élsportolóink állandó üdülőhelyei: medence, pást, csarnok

Hogyan képzeled el élsportolóink nyarát? Vajon úgy, ahogy a valóságban is telik? Minden bizonnyal a többség a pihenés, a feltöltődés, a kikapcsolódás szavakkal társítja a legmelegebb hónapokat. Bajnokainknak nemhogy hónapok, maximum pár hét áll a rendelkezésükre, hogy napjaik programját önmaguk irányítsák.

Profi sportolóink életvitelét jórészt a felkészülés – edzés – mérkőzés hármasa határozza meg. Sikereiknek komoly ára van, hatalmas áldozatokat hoznak azért, hogy nap, mint nap legyőzzék önmagukat, hogy aztán téthelyzetben a legjobbjukat nyújthassák, hogy eredményét lássák a befektetett munkának.

Hogy mennyi időt tölthetnek előírt edzésprogram vagy mindennapos tréning nélkül egy évben? Ezt természetesen sok minden befolyásolhatja, többek között a sportág jellege, hogy egyéni – vagy csapatsport, szellemi – vagy fizikai sport, vagy például, hogy az adott mozgásforma versenyszezonjának programja hogyan alakul. De egy biztos: nem sokat.

És a nyár sem kivétel a kötött, előre meghatározott, tervszerű menetrend alól. Ahhoz, hogy ezt a leghitelesebben igazolni tudjuk, és első kézből jussunk információhoz, három sportolót választottunk ki, hogy valljanak Nekünk a pihenés és a munka arányáról a nyár folyamán.

Gangl Edina, Európa-bajnok vízilabdázónk edzői gondoskodnak arról, hogy ne unatkozzon a nyári hónapok alatt. Kell is a felkészülés, hiszen januárban fontos esemény vár a válogatottra, melynek hatalmas a tétje. Hogy mi az?

Somfai Péter, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívónk a járványhelyzet okán ennyi időt ritkán tölt a családjával és ezzel párhuzamosan a páston kívül. De, hogy miben bízik a visszaállást megelőzően?

Háfra Noémi, junior Világbajnok, az FTC-Rail Cargo Hungária játékosa a karantén időszakban sem állt le a tréningekkel, majd néhány hetet a csapattársaival is edzett, hogy aztán július 6-án együtt kezdhessék el az alapozást. Hány edzőmeccset terveznek, és hogyan tölti a megmaradt kevés szabadidejét Noni?

 

OLVASS TOVÁBB

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!