Emlékezetes pillanatok

Emlékezetes marad számunkra az idei téli olimpia. Magyarország megszerezte első aranyérmét a téli olimpiák történetében. Rövidpályás gyorskorcsolyázóink további pontokat is szereztek, a korábbi magyar pontszámrekordot is megdöntve. De nemcsak ők vitték hírünket…

Ha a 2018-as phjongcshangi téli olimpiáról beszélünk, megkerülhetetlen Liu Shaolin Sándor személye. Az ő szereplése keretbe foglalta magyar szempontból az olimpiát, hiszen már az első nap pontokat szerzett a rövidpályás gyorskorcsolya 1500 m-es versenyén elért 5. helyezésével. Az aranyérmet szerző váltónak pedig ő volt a befejező embere, ő repítette a célba, és így a dobogó tetejére a magyar csapatot. A kettő között pedig még egy 5. helyet szerzett, 500 méteren.

Liu Shaolin Sándor szemöldöksimogatást követő kacsintása védjegyévé vált

Jászapáti Petra mindenkit meglepett azzal, hogy 19 évesen pontot szerzett Phjongcshangban, 6. lett 1500 méteren.

Jászapáti Petra 6. helye 1500 méteren nagy meglepetés volt.

Liu Shaolin Sándor esélyeshez méltóan bejutott az 1000 m-es szám döntőjébe, ott azonban kicsúszott, és ki is zárták, így a 8. helyen zárt ebben a számban.

Liu Shaolin Sándor éremesélyesként hibázott az 1000 m-es szám döntőjében.

A női short track váltó – a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia (tartalék: Heidum Bernadett) összeállításban – ahogy négy évvel ezelőtt Szocsiban is, ezúttal is a 4. helyen végzett, hozzájárulva minden idők legjobb magyar szerepléséhez a téli olimpián. Soha nem szereztünk ugyanis 15 pontot!

A női váltó a 4. helyet szerezte meg (a képen Jászapáti Petra és Keszler Andrea).

Mindössze 19 éves műkorcsolyázónk, Tóth Ivett az AC/DC zenéjére mutatta be rövidprogramját, amivel óriási népszerűségre tett szert, és tovább is jutott, bemutathatta az egészen más hangulatú Carmen-kűrt.

Tóth Ivett rövidprogramja világszenzáció lett, sokakat meglepett a választott zenével.

Kétségkívül világhírű lett egy másik (nemrég honosított) sportolónk is, bár erről sokan lemondtak volna idehaza. Elizabeth Swaney nem mutatott semmit a félcsőben, ahogy többen fogalmaztak, az egyetlen trükkje az olimpiára való kijutás volt. A dolgok persze nem ennyire fehérek vagy feketék.

Elizabeth Swaney egyszerűen csak lecsúszott a félcsőben, trükkök nélkül. (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

Az igazi szenzáció (nem csak) számunkra a rövidpályás gyorskorcsolyázóink aranyérme volt, férfi váltónk megnyerte az 5000 méteres versenyt, megszerezve ezzel Magyarország első aranyérmét a téli olimpiák történetében!

A győzelem pillanata: Liu Shaolin Sándor a célban, aranyérmes a magyar férfi váltó!

A győztes váltó: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba

A dobogó és a világ tetején: a magyar rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjai

Határtalan az öröm az egy nappal későbbi hivatalos díjátadón is: jöhet az aranyérem!

Óriási élmény volt mindannyiunk számára a phjoncshangi téli olimpia. Gratulálunk a csapatnak, és köszönjük!

Fotók: Derencsényi István / MOKSZ

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!