Teljes az éremkollekció a Székesfehérváron zajló öttusa Európa-bajnokságon! A szombati, női egyéni bronz és csapatban szerzett aranyérem után, vasárnap egyéniben Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, mint ahogy a Marosi Ádám, Demeter Bence, Regős Gergely összeállítású magyar csapat is.

Vasárnap a férfi döntőt rendezték a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

Marosi Ádám tizedik lett úszásban (300 pont), majd a vívás is remekül sikerült (2. hely, 245 pont). A lovaglást egyetlen hibával teljesítette (293 pont), így a kombinált szám előtt a második helyen állt. A záró tusában is nagyon magabiztosan versenyzett (8. hely, 644 pont), és végül a második helyen ért célba, 1482 pontot gyűjtve.

Marosi Ádám ezüstéremnek örülhetett az Európa-bajnokságon.

Az Európa-bajnok a francia Valentin Prades lett (1484 pont), bronzérmes a brit Joseph Choong (1468 pont).

„Küzdelmes napon vagyok túl, de nagyon boldog vagyok az eredmény miatt.” (Marosi Ádám)

Demeter Bence 1456 pontot (és ötödik helyet) szerzett az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében,  Regős Gergely pedig 1387 pontot, és így a Marosi Ádám, Demeter Bence, Regős Gergely alkotta magyar csapat, 4325 ponttal ezüstérmes lett a kontinensviadalon.

A csapatversenyt a franciák nyerték (4367 pont), magyar ezüst és ukrán bronz (4309 pont) született.

További részletek: pentathlon.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!