Fantasztikus szereplés

A magyar küldöttség fantasztikusan szerepelt és öt éremmel zárta a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A záró napon a vegyes váltók döntőjét rendezték, a Kovács Sarolta és Demeter Bence kettős pedig bronzéremmel zárta a versenyt. Magyarország második lett az éremtáblázaton!

A székesfehérvári felnőtt öttusa Európa-bajnokság vegyes váltó döntőjében Kovács Sarolta és Demeter Bence révén voltuk érdekeltek.

Az úszást a második helyen zárta a magyar páros, míg vívásban harmadikok lettek. Lovaglásban hetedikként zártak, a kombinált számnak pedig negyedik helyről vághattak neki. Az akkor még előttük álló orosz kettőst sikerült megelőzniük, így végül magyar bronzérem született.

Első helyen a franciák (1462 pont) végeztek, másodikként az olaszok jöttek be (1451 pont), a magyar váltó 1443 pontot szerezve lett bronzérmes.

A magyar öttusázók tényleg fantasztikusan szerepeltek

A női döntőben egyéniben Kovács Sarolta bronzérmes lett, míg a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia alkotta magyar csapat a dobogó legfelső fokára állhatott. A férfi döntő egyéni versenyében Marosi Ádám ezüstérmes lett, és szintén második lett a Marosi Ádám, Demeter Bence, Regős Gergely összeállítású csapat. Az ötödik érem pedig a vegyes váltók között bronzérmet szerző Kovács Sarolta, Demeter Bence kettős nevéhez fűződik.

Magyarország az éremtáblázat második helyén végzett!

További részletek: pentathlon.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!