Már eltelt 3 hónap a Nagy Életmódválasztó JUNIOR programból.

A Nagy Életmódválasztó kistestvére, a Nagy Életmódválasztó JUNIOR, mely 2022. január 24-én indult, már a félidőnél tart.  Az elmúlt 3 hónapban sok izzadsággal, verejtékkel küzdöttek a gyerekek a kitűzött céljaik eléréséért, de rengeteg élménnyel, új barátságokkal és pozitív tapasztalatokkal is gazdagodtak. Sikerült egy olyan elfogadó, befogadó légkörű csapatot kovácsolnia az edzőnek a kis sportolókból, ahova szívesen járnak és feltöltődve távoznak.

Zsirai Eszter, a Träning funkcionális edzőterem és a gyerekek trénere, nem kíméli a fiatalokat sem. Kemény edzésprogramot állít nekik össze alkalomról alkalomra. A mindig változatosan felépített „akadálypályán” minden izomcsoportot átmozgatnak, erősítenek. Használnak trambulint, köteleket, különböző méretű és formájú labdákat, TRX-et, és különböző, változatos eszközöket, de azért a játék sem marad el az órák végén.

Szabó Nóra a résztvevők pszichikai támogatásáért felel.  A gyerekekkel és szüleikkel történt beszélgetések során felmérte az igényeket és a lehetőségeket, majd végül a csoportos foglalkozások mellett döntött. Minden alkalommal egy új témát járnak körül úgy, mint a célok kitűzése, a nehéz helyzetek kezelése, de tanulnak légzéstechnikát és relaxációt is.

A Synlab Sport Kft. laborvizsgálatainak eredményeképpen több gyermeknél derültek ki rejtett problémák, melyeket azóta sikeresen kezelnek. Kaptak a New York Shop jóvoltából egy dentálhigiéniai felmérést és kezelést is, melyet örömmel felhasználtak, így már a gyerekek fogai is ragyognak!

A teljes körű életmódváltás jegyében, tartalmas előadáson vehettek részt a gyerekek és szüleik, ahol megismerkedhettek az egészséges táplálkozás alapjaival. Sikeresen teljesítették a JUNIOR-ok februárban a BBU Föld Alatti Futás sulis távját is, ahol Ötpróba nagyköveteinkkel is találkozhattak.

Hatalmas élményben volt részük a kis életmódváltóinknak, amikor az egyik edzésükön, legnagyobb meglepetésükre, megjelent Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és együtt edzett velük. Ezekből az apró dolgokból is óriási lendületet tudnak meríteni.

A programnak köszönhetően szociális kapcsolataik is javultak, magabiztosabbak és céltudatosabbak lettek. Senki nem morzsolódott le eddig, mindenki továbbra is lelkesen és elszántan jár az edzésekre, hogy elérje kitűzött célját, megtanulja a helyes életmód alapjait, hogy egy fittebb, sportosabb életet élhessen, és egészséges felnőtt válhasson belőle.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!