Ilyennek látja Makai Viktória az elindított ingyenes önvédelmi oktatást

A közelgő futószezonra tekintettel ingyenes önvédelmi oktatást szerveztek nőknek Budapest XII. kerületében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Hegyvidéki Önkormányzat és a MoM Sport támogatásával 3 alkalmas, februári vasárnapokon tartandó önvédelmi oktatáson vehetnek részt az érdeklődők. A részvétel a Hegyvidéken élőknek ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A bejelentés után Makai Viktóriát kérdeztük.

A kezdeményezést egy tavaly nagy sajtóvisszhangot kapott eset kapcsán indították, amikor Makai Viktória ultrafutó-bajnokot ért támadás. A sajtótájékoztatón az önkormányzat által fejlesztett Pánikgomb elnevezésű applikációt is bemutatták. Az ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás segítségével két gombnyomással tárcsázható a Hegyvidéki Rendészet segélyhívó száma, miközben az alkalmazás automatikusan megküldi a bejelentő aktuális tartózkodási helyének címét és GPS-pozícióját a rendészet, valamint a hívó által korábban beállított emberek számára. További információ található erről a www.hegyvidek.hu oldalon.

A sajtóeseményen Mezei György muay thai, thaibox szakoktató arról beszélt: olyan önvédelmi programot állítottak össze, amellyel a szabadban sportoló nők nagyobb eséllyel háríthatnak el egy esetleges támadást. A bejelentéssel kapcsolatban kikértük Makai Viktória véleményét is.

„Akivel bármilyen erőszak történt már élete során az tudja, hogy soha nem lesz már olyan semmi, mintha nem történt volna meg. Meggyőződésem szerint ez nem csak irreális, de a »gyógyulásnak« ellentmondó célkitűzés. Legyünk bátrak, ne féljünk tanulni a rossz helyzetekből! Tapasztalatunkban keressük meg azt, amiből értéket lehet kovácsolni a jövőben – ha kell szaksegítséggel – magunk számára és embertársaink érdekében! A lényeg a változás! A változás hozza meg a fejlődést, és a megelőzést. Tisztelettel, büszkeséggel és hálával gondolok mindazokra, akik megoldás-központúan gondolkoznak, gondolataik az idő próbáját kiállva tervekké válnak, és a tervek kiállva a nehézségek próbáját tettekké értek. Köszönet az ötletgazdának, kivitelezőknek, azoknak, akik az ügy mellé álltak, és mindenkinek, aki bármennyit is hozzá tett az ügy alakulásához – hisz az ő segítsége nélkül nem lenne pont ugyan az… Örömmel tölt el, hogy létrejött valami, amitől a világot, az országot, a környezetüket egy biztonságosabb és önfeledtebb helynek élem meg. Reménnyel tölt el, az amit ez ilyen kezdeményezés is közvetít: a futás érték, és a nők esetében is számtalan dologra pozitívan hat. Tegyük értékké és becsüljük meg a lehetőséget, változtassunk a jövőnkön MOST: éljünk vele!” – áll Makai Viktória közleményében.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!