Kozák Danuta keményebb évre számít

Az év legjobb kajakosának megválasztott, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a téli felkészülés közepén jár, később Dél-Afrikába utazik majd edzőtáborba. A sportoló azt mondta: az idei sikerek után jövőre valószínűleg sokkal nehezebb lesz versenyeznie.

Az UTE 31 éves kajakosa tavaly adott életet kislányának, s idei visszatérő évében fantasztikus teljesítményt nyújtott: előbb két aranyat és egy ezüstöt szerzett a belgrádi kontinensviadalon, majd triplázott a portugáliai világbajnokságon – áll az MTI összegzésében. Mindegyik érmét olimpiai számban nyerte. A kiváló szereplés szerinte annak is volt köszönhető, hogy teher nélkül versenyezhetett. „Persze volt rajtam nyomás, mert korábban is voltak eredményeim, de a kihagyás után úgy tértem vissza, hogy nem voltak komoly elvárások velem szemben. A sikerek tudják nyomasztani az embert, de idén könnyű volt versenyeznem, a következő évben ez jóval nehezebb lesz” – idézte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja Kozák Danutát, akinek már kislányára, Zorára is figyelnie kell a felkészülés és a versenyidőszak alatt.

Kozák Danuta, ötszörös olimpiai bajnok kajakos és Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó ügyvezetője

„Most a karácsonyi időszakot nem egyszerű összeegyeztetni, de Zora nagyon jól bírja. Ő egy üde színfolt az életünkben, így nem okoz nehézséget, hogy hozzá is kell igazodnunk. Jelenleg a téli alapozás zajlik, futás, kondi, úszás, a szokásos kajak-kenus munkák, meleg égövi edzőtáborba pedig majd Dél-Afrikába utazom” – árulta el London és Rio bajnoka. A jövő évi legfontosabb versenynek, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak Szeged ad majd otthont augusztusban.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!