Szeptember 10-én és 11-én (péntek – szombat) a zene – sport testvérpár várja az érdeklődőket egy valódi kaland keretében. Mindkettőben alapvető az öröm, a játék, a figyelem, a pontossá kidolgozott tudatos mozgás és természetesen az élmény. Más oldalról tekintve az emberi test, az érzelmek és az elme működésének minél alaposabb ismerete és kezelése, a fantázia, valamint a lelkesedés együtt hoz és ad idővel érett gyümölcsöt: a felszabadult játék örömét, vagy épp a versenyeredményeket.

Pénteken országszerte kalandra indulnak az iskolák osztályai. A remek és inspiráló helyszínen a gyerekek színpadi előművészekkel és tapasztalt zenepedagógusokkal találkozhatnak, míg szombaton a családokat és barátokat várják a közreműködők. A hétvége látogatóit pedig szeretettel várja a következő 25-50 év koncertvilága gyakorlóként közönségként és művészként egyaránt.

Az idei zenei paletta igen széles skálát vonultat fel. A Duna Szimfonikus Zenekar klasszikus zeneművészei mellett látható és hallható lesz például a balkáni ritmusokat és a könnyű zenei ágazatot képviselő Drumkiller Dobcentrum is. A zeneiskolákat és az ott tanulható hangszereket a Galambos János, a Hubay Jenő és a Molnár Antal Zeneiskola művésztanárai, a Rudolf Steiner filozófiájához fűződő képzést a X. kerületi Christophorus Waldorf Általános Iskola, míg Kodály Zoltán elveit az ő nevét viselő Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium és AMI pedagógusai révén ismerhetik meg a látogatók.

A természet adta első hangszerek, a hang, a tradicionális instrumentumok és a közösségi zene tapasztalatai és öröme a Zeneélmény Program standján jelenik meg. A mindenhol folyamatosan zajló interaktív hangszerbemutató és konzultáció mellett itt nyílt zenei készségfejlődés foglalkozásba is bepillanthatnak az érdeklődők. Sőt, be is csatlakozhatnak.

A korszerű zene több szerzőjével is találkozhatunk a hétvégén, például Novák Anikóval, Sántik Zsuzsannával és Szeder Zsolttal, s természetesen a hangszerválasztó művészeti projekt vezetőjével Puporka Ferenc Jenővel is.

Milyen hangszerek várnak a Zeneligetben? Minden, amit csak el lehet képzelni. A teljes klasszikus vonós, fa- és rézfúvós hangszercsalád képviselteti magát. Jelen lesznek az örök slágerek: az ütősök, a zongora és a gitár is. De a nép- és világzenei hangszerek iránt érdeklődők is találhatnak számukra érdekes helyszínt.

Meglepetéseként a vendégváró zenészek időnként együtt is muzsikálnak.

A zene és a hangszerek gyakorlása megszépíti és izgalmassá teszi napjainkat, egyedül, zenekarban, zeneiskolákban… bármikor bárki örömére megszólalhatnak.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!