Makai Viktória: A soroksári gyilkosság után lekerült napirendről a téma

Makai Viktória a lehetőségekhez képest jól van. A hétszeres magyar bajnok ultrafutót, aki 2015-ben Az Év Női Magyar Ultrafutója címet is átvehette, mikrokörnyezetében, közel a lakhelyéhez támadták meg futás közben Kőbányán. A támadót már elfogta a rendőrség. Makai egyelőre nem kíván a szenzációhajhász felületeken megnyilvánulni, később azonban szívesen nyilatkozik olyan médiumoknak, amelyek a nők elleni támadások megelőzésére koncentrálnak.

„Olyan gyorsan történt az egész. Egyértelmű volt a célja. Csak a fejemet, a szememet ütötte ököllel, nyilván a testemmel más elképzelései voltak. Szerencsére a férjem biciklivel elém indult, és megzavarta. A támadót egyébként el is kapták már” – mondta a Sportágválasztó Magazinnak Makai.

„Sajnos úgy érzem, hogy a soroksári gyilkosság után ez a téma lekerült a társadalom napirendjéről. Éppen ezért, ha jobban leszek, szívesen kooperálnék olyan médiumokkal, amelyek előremutató, prevenciós tudósításaikkal, írásaikkal felhívnák a figyelmet erre a témára” – tette hozzá az ultrafutó. Makai Viktória a közösségi oldalán is beszámolt a szörnyű esetről:

“Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják.
Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás.
Mindeddig.
Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre készerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert.
Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először.
Köszönöm a férjemnek, hogy elindult elém, Istennek, hogy megmutatta, merre menjen, hogy 
odaért egy erőszakos közösülés előtt, és megmentette az életemet.
Az első születésnapom szerint 38 éves vagyok,
egy autóbalaesetől számított második születés nap szerint márciusban leszek 30,
a harmadik születésnapom tekintetében 2 napos.
A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, kockázat minimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét…
A reménység, a bizalom és a hit úgy érzem, csorbát szenvedett bennem, miközben úgyanazen területeken csodát éltem át a helyzet végkimenetele tekintetében. Ezt kell most mélyen rendbe raknom magamban.
(A coaching gyakorlatot az “önrendezés idére felfüggesztem, ezt a megfelelő posztban és személyeknek jelzem, ahogy azt is ha ha készen állok rá ismét.)
Köszönöm az orvosok és a rendőrség elkötelezett munkáját, a tettest elfogták. 
Szeretettel gondolok rátok!”

A Sportágválasztó Magazin mielőbbi gyógyulást kíván Makai Viktóriának és családjának, és várjuk vissza blogolni.

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!