Műkorcsolya és jégtánc sikerek

11. alkalommal rendezték meg januárban a Skate Helena nemzetközi emlékversenyt Belgrádban. Innsbruckban a 22. Eiscup nemzetközi versenyt rendezték. Mindkét eseményen sikeresek voltak junior műkorcsolyázóink. Obertsdorfban, a Bavarian Open nemzetközi versenyen pedig fiatal jégtáncosaink remekeltek.

Műkorcsolya – Belgrád

11. alkalommal rendezték meg a Skate Helena nemzetközi emlékversenyt (2018. január 23–28.) Belgrádban.

A juniorok között, az ISU versenyen a 13 éves Nagy Dóra (Sebestyén KSE) ezüsérmet szerzett – a kezdőképen a dobogó második fokán. Rövidprogramjában gyönyörű tripla rittbergeres kombinációt ugrott, a kűrben is 4 triplát mutatott be.

A kiemelt ifjúsági – Advance Novice – kategóriában Csiszér Emese (Sebestyén KSE) a 2., míg Gál Zoé (Sebestyén KSE) a 3. helyen végzett! Emese előadásával és szép dupla Axelekkel, Zoé szép tripla Salchow kombinációval és dupla Axelekkel nyerte el a bírók tetszését! A verseny nagyon szoros végeredményt hozott hiszen összpontszámban mind a három dobogós 1 ponton belül végzett!

Csiszér Emese a dobogó 2., Gál Zoé a dobogó 3. fokán

Az Ifjúsági – Basic Novice A – ISU versenyen, a 10 éves kategóriában Zsembery Katinka 3. lett, 34 indulóból.

A legidősebb ISU 13 éves kategóriában Szakács Imola a 3. helyet szerezte meg 13 versenyző között.

Serdülő versenyzőink között az idősebb Cubs kategóriában Papp Vivien ISU 9 éves versenyzőnk a 3. helyen végzett 36 induló között, míg a fiatalabb kategóriában Ekker Léna ISU 8 éves szintén a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Az Egyesületek versenyében több mint 50 egyesület műkorcsolyázója lépett a jégre. A Sebestyén KSE gárdája a 3. helyet szerezte meg.

Műkorcsolya – Innsburck

Innsbruckban január 26. és 28. között rendezték a 22. Eiscup nemzetközi versenyt. Az UTE Héraklész válogatott versenyzője Hortobágyi Dominik ifjúsági – Basic Novice A – kategóriában az 1. helyen végzett.

Jégtánc – Obertsdorf

Obertsdorfban a Bavaraian Open 2018 (január 28–31.) elnevezésű nemzetközi verseny a jégtáncosok küzdelmeivel kezdődött.

A Kedves Katica – Búcsú Ákos jégtáncpáros 10 ponttal javította meg eddigi legjobb pontszámát!

Kiemelt Ifjúsági – Advance Novice – kategóriában Héraklész utánpótláskorú jégtáncospárunk, Kedves Katica és Búcsú Ákos, 10 ponttal megjavítva eddigi legjobb pontszámukat, 16 versenyző között a 10. helyen végeztek!

Forrás: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!