Nászút, futás, 4. hely

Csere Gáspár idén is a Jeruzsálem Maratonon kezdte a szezont, ahová feleségével utazott el, ugyanis az izraeli kikapcsolódásuk a nászútjuk is volt egyben. Az olimpikon magyar futó a 10 kilométeres távon állt rajthoz, ahol a 4. helyet szerezte meg. Csere Gáspárt kérdeztük.

Nálad a Jeruzsálem Maraton amolyan szezonnyitónak számít?

2013 óta rendszerint itt, Jeruzsálemben kezdem a szezont, jellemzően 10 kilométeren. Mindig csoportosan megyünk, ennek a futásnak ugyanis spirituális célja is van: nekünk keresztény hívőknek Jeruzsálem nagyon fontos hely. A 10 kilométer ideális ráhangolódás a tavaszi hosszabb versenyekre.

Melyek a következő állomások?

Áprilisban Németországban tervezek egy félmaratont, majd később egy teljes maratont is. Visszatérve Jeruzsálemhez: ott a futás nagyon technikás, a rövid távon is közel 200 méter szintemelkedéssel kellett megküzdeni, a kissé eltérő klíma és az enyhe magaslati körülmények mellett.

Végül 4. lettél, de közel volt a dobogó…

33 perc 25 másodperces időeredménnyel zártam, ami 3:20-as átlag kilométereket jelent – jóllehet a pálya az óráink szerint 2-300 méterrel hosszabb lehetett. Ezen a versenyen egyébként korábban már 2 ezüst és egy bronzérmet is szereztem, a legjobb időm pedig egy perccel jobb a mostaninál. A téli felkészülésem elég színvonalas volt, így képes lehettem volna akár még jobb eredményt hozni.

A jeruzsálemi úton más minőségedben is jelen voltál. Mit lehet erről tudni?

Ami a csúcsformát némileg tompította az nagyrészt annak köszönhető, hogy kéthetes férjként az izraeli látogatásunk a nászutunk része volt. A versenyt megelőző napok rendhagyóan teltek, de egyáltalán nem bánom, így is örülök az eredménynek.

 

 

 
 
 
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!