Részsikerek a raffa Európa-bajnokságon

A magyar válogatott tagjai meglepetésgyőzelmekkel rukkoltak elő a raffa (bocsa) Európa-bajnokságon, amelyet az olaszországi Sondrióban rendeztek meg. A szakág kontinensbajnoksága tulajdonképpen egy csapatverseny volt, amelyben trióban, párosban és egyéniben mérték össze erejüket a versenyzők.

Ugyan az összevetésben csak a letteket győzték le a mieink, de fantasztikus győzelmet hozott a páros csata: a Deme Orsolya -Szemes Brigitta duónak a korábbi döntős törökök ellen, és hasonlóan párás tekinteteket hozó 1-11-ről 12-11-re nyerő egyéni győzelem Fontana Verának a jóval esélyesebb német versenyző ellen. A magyarok ezzel a 7. helyen végeztek. Az U23-as kategóriában a messze legfiatalabb Rácz Lili nagy bravúrral, a jóval esélyesebb szlovák ellenfelét győzte le, végül 5. lett – tudtuk meg Kecskés Pétertől, a Magyar Golyósportok Szövetsége elnökétől.

A bocsa hagyományos rekreációs sportág, aminek a gyökerei ókori időkre nyúlnak vissza. Gyerekeknek és időseknek egyaránt. Gyerekek szívesen játszanak színes golyókkal, vagy egészítik ki másik sportágukat egy ilyen, ügyességet igénylő játékkal. Mivel nem jár nagy erőfeszítéssel, de visszaadja a sportélmények, a versengés örömét, időseknek is tökéletes – akik már nem aktív sportolók, de igazi csapatjátékosok, közösségi emberek. Némi túlsúly, enyhe mozgáskorlátozottság sem jelent akadályt.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!