Sütőben sült halfasírt párolt zöldségkörettel a SYNLAB Hungary ajánlásával.
Hozzávalók 4 személyre:
A halpogácsához:
- 30 dkg sült halfilé
- 3 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütőben sütéshez
A párolt vegyes zöldség körethez:
Bármilyen zöldséggel elkészíthető, az alábbiak csak példaként szolgálnak.
- sárgarépa
- cukkini
- paradicsom
- kaliforniai paprika
- hüvelyes zöldborsó
- kevés olaj
- víz
Elkészítés:
- Ha szükséges, akkor süssük elő a halat, majd miután kihűl, daráljuk le vagy pépesítsük robotgéppel.
- Ízesítsük citromlével, aprított petrezselyemmel, borssal és sóval.
- Adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a reszelt/ aprított vöröshagymát is, majd kézzel dolgozzuk össze a masszát. Ha nehezen áll össze, tegyünk hozzá kevés zsemlemorzsát is.
- Formázzunk a masszából vizes kézzel gombócokat, forgassuk meg zsemlemorzsában, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe az összeset. Kicsit lapítsuk le őket és spricceljük meg olajjal.
- Tegyük 180°-ra előmelegített sütőbe és süssük 15-20 percig, közben forgassuk át a pogácsákat.
- A párolt zöldségkörethez megtisztítjuk a zöldségeket, szükség esetén meg is pucoljuk, és a hüvelyes zöldborsót leszámítva tetszőleges formájú, kisebb darabokra vágjuk őket. Kevés olajat melegítünk és pár percig pirítjuk a zöldségeket, majd kb. 1 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 15-20 percig puhára főzzük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!