Sütőben sült halfasírt párolt zöldségkörettel

Sütőben sült halfasírt párolt zöldségkörettel a SYNLAB Hungary ajánlásával.

Hozzávalók 4 személyre:

A halpogácsához:

  • 30 dkg sült halfilé
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • kevés olaj a sütőben sütéshez

A párolt vegyes zöldség körethez:

Bármilyen zöldséggel elkészíthető, az alábbiak csak példaként szolgálnak.

  • sárgarépa
  • cukkini
  • paradicsom
  • kaliforniai paprika
  • hüvelyes zöldborsó
  • kevés olaj
  • víz

Elkészítés:

  1. Ha szükséges, akkor süssük elő a halat, majd miután kihűl, daráljuk le vagy pépesítsük robotgéppel.
  2. Ízesítsük citromlével, aprított petrezselyemmel, borssal és sóval.
  3. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a reszelt/ aprított vöröshagymát is, majd kézzel dolgozzuk össze a masszát. Ha nehezen áll össze, tegyünk hozzá kevés zsemlemorzsát is.
  4. Formázzunk a masszából vizes kézzel gombócokat, forgassuk meg zsemlemorzsában, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe az összeset. Kicsit lapítsuk le őket és spricceljük meg olajjal.
  5. Tegyük 180°-ra előmelegített sütőbe és süssük 15-20 percig, közben forgassuk át a pogácsákat.
  6. A párolt zöldségkörethez megtisztítjuk a zöldségeket, szükség esetén meg is pucoljuk, és a hüvelyes zöldborsót leszámítva tetszőleges formájú, kisebb darabokra vágjuk őket. Kevés olajat melegítünk és pár percig pirítjuk a zöldségeket, majd kb. 1 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 15-20 percig puhára főzzük.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!