Szenzációs tornagyőzelem

A leány ifjúsági kézilabdaválogatott fölényes győzelmeket aratva szerezte meg a tornagyőzelmet a Dabason zajló Négy Nemzet Tornán, bebizonyítva, hogy van utánpótlás. Mindegyik mérkőzést több mint tízgólos különbséggel hozták le a lányok, pedig Dánia, Hollandia és Norvégia voltak az ellenfelek.

Dabason rendezték a Leány Ifúsági Négy Nemzet Tornát (2018. március 23–25.), ami remek alkalom volt mind a felkészülés szempontjából, mind annak felmérésére, hol is tart az utánpótlás női kézilabdában. Utóbbiban pozitív és negatív értékelések, előrejelzések is napvilágot láttak már, de ez leginkább a szakma dolga.

Mi nézzük inkább azt, mire ment a leány ifjúsági kézilabdaválogatott a tornán. Az ellenfelek, sorrendben Hollandia, Norvégia, Dánia voltak. A hollandoktól ugye a napokban kapott ki a felnőttválogatott, a skandináv kézilabda minőségéről is van némi fogalmunk.

Leány Ifjúsági Négy Nemzet Torna

Dabas, 2018. március 23–25.

EREDMÉNYEK

Március 23.

  • Magyarország-Hollandia 39-27
  • Norvégia-Dánia 26-25

Március 24.

  • Magyarország–Norvégia 33–21
  • Hollandia–Dánia 27–26

Március 25.

  • Magyarország-Dánia 39-26
  • Hollandia–Norvégia 30-28

Leány Ifjúsági Négy Nemzet Torna

  1. Magyarország 6 pont
  2. Hollandia 4 pont
  3. Norvégia 2 pont
  4. Dánia 0

A Norvégia-Hollandia mérkőzés még nem ért véget, ahogy megvan az eredmény, kiegészítjük a táblázatot. A magyar leány ifjúsági kézilabdaválogatott veretlenül nyerte a tornát.

Gratulálunk a tornagyőzelemhez!

Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia

Fotó: Cseh Péter / Magyar Kézilabda Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!