„Újranyitás” avagy az új edzőtermi protokoll

Az elmúlt hónapok történései mindenki életére komoly hatással voltak és mind a mai napig érezzük ennek utórengéseit. Sok minden átértékelődött bennünk. Rájöttünk mi az, ami fontos számunkra és mi az, ami kevésbé. Bátran merjük állítani, hogy a kialakult helyzet felerősítette bennünk a mozgás, a sport iránti szeretetet. Megéreztük milyen a bezártság, milyen az, amikor nem teljesen mi irányítjuk a saját életünket.

Szerencsére ez az időszak lassan a múlté, kezd az élet újra beindulni…

A sport iránti vágy pedig megmaradt.

Boldogan látjuk, milyen sok lehetőség nyílik meg előttünk újra. Akár az is, hogy ismét a szeretett mozgásformáinkat űzhetjük kedvenc edzés helyszíneinken.

Ilyen szuper lehetőség az edzőtermek „újranyitása”. Azért csak idézőjelesen mondjuk ezt, mert jó, ha mindenki tudja, hogy számukra nem volt kötelező ezen időszak alatt a zárva tartás, csak valamennyire korlátozva volt a működésük. Mégis sokan le kellett, hogy mondjunk kedvenc edzőtermünk látogatásáról, mert ők is szüneteltették ez idő alatt a nyitva tartásukat.

Ezen a gondolatmeneten filozofálva jött az ötlet, hogy megkérdeztük az egyik legnagyobb edzőteremlánc, a Victory Fitness egyik alapítóját Storcz Ákost, hogy ők, hogyan élték meg ezt az időszakot, hogyan tekintenek a jövőre valamint, hogy hogyan indították újra az „életüket”!? Ákos készségesen állt rendelkezésünkre, melyet ezúton is köszönünk Neki. 🙂

Hirtelen jött minden, minket is váratlanul ért, hogy az élet egyik napról a másikra a feje tetejére állt. Március elején még rendkívül sokan látogatták termeinket, majd ahogy a koronavírus egyre jobban megjelent hazánkban, jöttek a korlátozó intézkedések, láttuk, hogy sok vendégünkben és nem tagadom bennünk is előjött a félelemérzet. Tudtuk, hogy gyorsan, megfontolt döntést kellett hoznunk. Minket nem köteleztek a bezárásra, csak különböző új biztonsági intézkedéseket kellett volna bevezetnünk, de mi mégis úgy gondoltuk, hogy az egészségnél nincs fontosabb, így az egészségügyi és erkölcsi szempontokat is figyelembe véve úgy döntöttünk március 18.-án bezárjuk mind az 5 termünket. Hihetetlenül nehéz és fájdalmas elhatározás volt, mégis visszagondolva megnyugtató, hogy megléptük ezt és tudjuk, hogy helyesen jártunk el. Tiszta lelkiismerettel, bizakodóan tekintettünk a közeljövőre, reméltük, hogy nem sokáig fog tartani ez az állapot” – válaszolta Ákos, arra a kérdésemre, hogy hogyan élték meg a hirtelen jött változást.

Kicsivel több, mint másfél hónap „kényszerszünet” után, a korlátozások enyhítésével párhuzamosan, fokozatosan ugyan, de megnyitottak a Victory Fitness termei, először vidéken, Nagykanizsán, majd Budapesten is újra birtokba vehették a sportolni vágyók az edzőtermeket. Ezzel kapcsolatban kérdeztem Ákost, hogy milyen volt az „újranyitás”, valamint milyen új „protokoll” került bevezetésre, a rendkívüli helyzetre való tekintettel.

„Mindig is nagy figyelmet fordítottunk a higiéniai előírásoknak, hiszen csak így tudunk megfelelő körülményeket biztosítani a vendégeinknek. Természetesen pár plusz intézkedést bevezettünk, például még több helyen áll rendelkezésre fertőtlenítőszer vagy éppen az, hogy csökkentettük a csoportos edzéseinken résztvevők létszámát, hogy bőven meg lehessen tartani az egymás közötti távolságot. Emellett kérjük vendégeinket, hogy aki teheti, az edzőfelszerelésben érkezzen, csak a váltócipőjét vegye át termünkben, otthon tusoljon az edzés után, ezzel is elkerülve az öltöző helyiségekben, kis terekben való találkozásokat. A törölköző (ha lehet, akkor saját) használata kötelező, ha valaki nem hoz, természetesen biztosítunk neki. A szaunáink jelenleg még nem működnek, ennek beüzemelésével még várunk. Igyekszünk a lehető legkörültekintőbben eljárni, hogy mindenki számára biztonságos körülményeket biztosítsunk, hiszen a sport iránti szeretetnek nem szabad kiégnie, nem szabad, hogy a félelem miatt az emberek már ne merjenek kilépni a mostanra kicsit átalakult komfortzónájukból. Szeretnénk, hogy mindenki ugyanolyan nyugodtan és önfeledten vegyen részt a foglalkozásainkon és használja az edzőtermeinket, mint ahogyan azt az előzőekben is tette. Szerencsére, az eddigi visszajelzések alapján bátran kimerem jelenteni, hogy vendégeink boldogan és motiváltan vették újra használatba termeinket. Azt gondolom, ha mindenki felelősségteljesen gondolkodik és viselkedik, akkor biztonságos körülmények között újra visszatérhetünk a „régi”, jól megszokott életünkhöz.” – zárta sorait Ákos.

Kedves sportot szerető és sportolni vágyó olvasóink!

Bátran kijelenhetjük, hogy ugyan fokozott elővigyázatossággal, de lassan minden a régi lesz és az élet rendje újra a helyére áll. Számos területen sok még a bizonytalanság, de mégis van, ami biztos, az, hogy az edzőtermek ismét tárt kapukkal várnak minket, hogy a karantén alatt felszaladt kilóknak hamar búcsút inthessünk!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!