Ha jártas vagy az internet világában, biztosan észrevetted, hogy egyre több kihívás úszik be, nemcsak a mindennapokba, hanem a sport világába is. Hogy mire gondolok? A 30 napos kihívások több típusa buzdítja az embereket arra, hogy kezdjenek el foglalkozni a testükkel, hiszen már 30 nap alatt elérheted a célod. Valóban így van ez? Mennyire eredményesek ezek a kihívások?

Az alapötlet – „Az izmos az új vékony!”

Ugye feltűnt, hogy már senki nem vékony, hanem izmos szeretne lenni?  Különböző emberek, különböző módszerekre esküdnek, de egyben mindannyian megegyeznek, hogy a kockahas, a feszes bőr a cél. Viszont munka nélkül hiába várjuk az eredményt, kevés esély van az álom test elérésére.

Az ötlet abból indult ki, hogy elkezdeni sportolni, beépíteni a mindennapokba még a legerősebbeknek is kihívást jelent. Jól tudjuk azonban, hogyha azt mondják; „úgy sem tudod megcsinálni” nagyobb lesz a motiváció arra, hogy bebizonyítsuk igenis képesek vagyunk rá. Az egy hónapos kihívások azt a célt szolgálják, hogy segítsenek elkezdeni, hozzászokni a szinte mindennapos sportoláshoz, felhívják a figyelmed az elegendő folyadékbevitel fontosságára, sőt néhány alkalmazás még recepteket is ajánl a napok nehézségének megfelelően.

Idővel, megjelentek azok a kihívások is, amelyek a már évek óta keményen dolgozó, sportban jártas emberek figyelmét is felkeltették. Bizony, számukra is szükség lehet új kihívásokra a hosszú évek edzése után.  Hiszen motivációra mindenkinek szüksége van.

Elvárások – Valóság

Mit ígérnek a hónap végére?

Kockás hasat, feszesebb, kerek feneket, vékony combokat, izmos karokat!

Tehát mindent, amiről csak álmodtál. Legyünk őszinték, gondolkozzunk reálisan. A beach body nem jelenik meg egyik napról a másikra. Tartsd észben, hogy ezek a kihívások nem személyre szabottak, olyan feladatokat tartalmaznak, amelyek általánosságban mindenki számára hasznosak, de nem biztos, hogy nálad és a barátnődnél ugyanolyan eredménye lesz, függően attól, hogy milyen testalkatú emberek vagytok, melyik testrészetek a problémás, máshogy zárhatjátok a hónapot.

Illetve elengedhetetlen megjegyezni, egy hónap nagyon kevés idő. Ha nem folytatod a 30. nap után a mozgást, lassan a tested visszaalakul abba az állapotba, amilyen volt, mikor elkezdted a mozgást. A testnek időre van szüksége, hogy átalakuljon, az ígért eredményekhez nemcsak hónapokra, hanem évekre van szükséged, de hidd el a befektetett munka idővel kifizetődik.

Akkor mégis miért kellene ebbe belevágni?

Mert egy dolgot biztosan elér; mégpedig rávesz, hogy felkelj a kanapéról, fokozatosan rászoktat a sportolásra és ha elég erős, kitartó vagy ez egy olyan útnak a kezdete lehet, amiért örökre hálás leszel.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!