Aranyérmes a férfi kardcsapat

Utoljára 1991-ben voltak Európa-bajnokok csapatban férfi kardozóink. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar válogatott nagyszerű vívással, fölényes győzelmekkel szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet.

Köztudomású, hogy a vívás a legeredményesebb olimpiai sportágunk, és aranyérmeink döntő többségét kardozóink szerezték. Szilágyi Áron kétszeres egyéni olimpiai bajnok, egyéni Európa-bajnok, Szatmári András pedig a kard egyéni világbajnoki címének védője. Kardcsapat világbajnoki címünk is van, még 2007-ből.

De Európa-bajnoki címet 1991-ben nyertünk utoljára csapatban, Bécsben, és valljuk be, hogy egy olyan Eb-n, melyen rajtunk kívül egyetlen jelentős kardnemzet sem vett részt… Azóta az Európa-bajnokságok nagyon erősek lettek, a magyarok pedig hiába vonultattak fel nagyszerű kardozókat, a szép egyéni eredmények mellett csapatban nem sikerült a dobogó tetejére állnunk. Egészen mostanáig!

Az újvidéki kontinenstorna egyébként nem sikerült valami fényesen, erre is gyógyír volt a kardcsapat menetelése.

A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar csapat a negyeddöntőben lemosta Ukrajnát (45:25), majd az oroszokat búcsúztató románok következtek. És egy határozott győzelem: 45:37.

A döntőben Olaszország várt a magyarokra, akiket elképesztő simán múltak felül a srácok. 45:33! Európa-bajnoki cím, 27 év után! Gratulálunk!

Európa-bajnokaink: Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Szatmári András.

Vívó Európa-bajnokság, Újvidék

Férfi kardcsapat, 12 induló

  • Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:25.
  • Elődöntő: Magyarország-Románia 45:37.
  • Döntő: Magyarország-Olaszország 45:33.

Végeredmény: 1. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi István, Navarrete József, Gárdos Gábor, Decsi András), 2. Olaszország, 3. Németország.

Nyitókép: Gémesi Csanád (balra) kimagaslóan vívott a románok elleni elődöntőben!

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!