Aranyérmesek a lányok

Kiválóan szerepeltek a magyar lányok a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Egyéniben Kovács Sarolta bronzérmet szerzett, az Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta alkotta magyar csapat pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A Székesfehérváron zajló öttusa Európa-bajnokság egyéni versenyében Kovács Sarolta harmadik lett úszásban (290 pontot szerezve), majd a vívást a 8. helyen zárta (232 pont). A lovaglás kevésbé sikerült jól (272 pont, 29. hely), de a kombinált szám (554 pont, 17. hely) végén, Alekszejev Tamarát lehajrázva, a harmadik helyen ért célba, a kontinensviadalt 1348 ponttal – és egyéni bronzéremmel – zárva. 

Alekszejev Tamara közel állt a bronzéremhez, de a befutónál túl hamar kezdett ünnepelni, és Kovács Sarolta lehajrázta. Az biztos, hogy ezt a hibát soha nem követi el többet, és még szerencse, hogy hazai versenyző hajrázta le, így Magyarország nem maradt bronzérem nélkül. Tamara szintén 1348 ponttal – és egy negyedik hellyel –fejezte be az Európa–bajnokságot.

Kovács Sarolta (9) lehajrázta Alekszejev Tamarát (6).

Földházi Zsófia 1330 pontot szerzett, és ezzel kilencedik lett az egyéni versenyben, ami a csapat szempontjából nagyon sokat jelentett, hiszen a magyar válogatott, a három lány 4026 pontjával az első helyen végzett. Írország lett a második (3975), Franciaország pedig a harmadik (3969 pont).

„Természetesen elégedett vagyok, hiszen szereztünk egyéni érmet is, és csapatban miénk lett az aranyérem. Fontos tapasztalatokkal gazdagodtunk ezúttal is, ráadásul Alekszejev Tamara biztos, hogy az egész pályafutására vonatkozóan szerzett olyan tapasztalatot, ami rendkívül fontos lesz számára. Ez nem más, mint az, hogy a verseny a célvonalig tart. Elveszítette a bronzérmet, mert korán engedett ki, Saci pedig kihasználta ezt a megingást.” (Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya)

Az egyéni verseny Európa-bajnoka a francia Marie Oteiza lett (1366 pont), a dobogó második fokára pedig a brit Kate French állhatott fel (1357 pont). 

További részletek: pentathlon.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!