Világbajnok Magyarország

Az U20-as női kézilabda-világbajnokságok történetében harmadszor jutott döntőbe a magyar válogatott, az előző két alkalommal be kellett érnie az ezüstéremmel. Az idei, debreceni világbajnokságon a lányok minden meccsüket megnyerték, legtöbbször nagy gólkülönbséggel. Igen, a döntőt is. Világbajnokok!

Eddig kétszer volt érdekelt junior női kézilabda-világbajnokság döntőjében Magyarország, 2001-ben és 2003-ban. Mindkétszer az orosz válogatott volt az ellenfél, és mindkétszer be kellett érnünk az ezüstéremmel (ami természetesen szintén óriási eredmény).

2018-ban viszont a magyar női kézilabda-válogatott megnyerte az U20-as világbajnokság döntőjét, azaz MAGYARORSZÁG VILÁGBAJNOK!

Ezúttal nem jutott döntőbe Oroszország, hiszen az elődöntőben 7 góllal kikaptak Norvégiától. Mi viszont ott voltunk a debreceni fináléban, miután felülmúltuk Dél-Koreát az elődöntőben. A norvégokkal döntőztünk tehát, akikkel a csoportkörben is találkoztunk, és nagyon megvertük őket, 8 gólos különbséggel. De ez most a döntő volt. 

A félidőben még Norvégia vezetett két góllal. A második félidőben, egy ütközést követően a magyar csapat elveszítette a csapatkapitányát, de továbbra is lehengerlően kézilabdázott, és végül 6 góllal legyőzte a norvég válogatottat!

A 2018-as junior női kézilabda-világbajnokságnak Debrecen adott otthont, és a magyar szurkolók természetesen fantasztikus hangulatot teremtettek a magyar válogatott minden meccsén. A lányok pedig pazar győzelmekkel hálálták ezt meg. Veretlenül nyerték a csoportot, Brazíliát, Portugáliát, Montenegrót és Norvégiát is felülmúlva.

A nyolcaddöntőben megilletődötten kezdett a csapat Szlovénia ellen, negyedóra elteltével sikerült először megszerezni a vezetést, de a szlovénok fordítottak. Végül újra a magyar lányok percei következtek, és sikerült kétgólos előnnyel szünetre vonulniuk. A második félidőben viszont egyszerűen lemosták a szlovén válogatottat, a vége: 14 gól közte!

A negyeddöntőben Románia volt az ellenfél. Nem volt könnyű meccs, az első félidő végén még a románok vezettek három góllal. A magyar lányok viszont megint a – lassan védjegyükké váló – szenzációs második félidei játékukat hozták, és végül ötgólos győzelmet arattak.

Az elődöntőben az a Dél-Korea következett, amelyik a negyeddöntőben a végső győzelemre is esélyesnek tartott dán válogatottat semmisítette meg (8 gólos különbséggel). A mieink háromgólos előnyre tettek szert a félidő végére, és a második félidőben végig vezetve, végül 5 góllal legyőzték ázsiai ellenfelüket.

A döntőben Norvégia várt a magyarokra. A csoportkörben legyőztük őket, de ez most a világbajnoki döntő volt. A félidőben még két góllal vezettek, de a második félidőben a magyar válogatott a szokásos ellenállhatatlan játékot mutatta be, és végül 6 góllal felülmúlta Norvégiát! Magyarország világbajnok!

U 20-as női kézilabda-világbajnokság, Debrecen

  • A-csoport: Magyarország–Brazília 27–24
  • A-csoport: Magyarország–Portugália 33–20
  • A-csoport: Magyarország–Montenegró 27–17
  • A-csoport: Magyarország–Norvégia 35–27
  • Nyolcaddöntő: Magyarország–Szlovénia 31–17
  • Negyeddöntő: Magyarország–Románia 31–26
  • Elődöntő: Magyarország–Dél-Korea 30–25
  • Döntő: Magyarország–Norvégia 28–22

A magyar junior női kézilabda-válogatott megnyerte az U20-as világbajnokságot! Magyarország világbajnok!

Fotó (és további infó): Magyar Kézilabda Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!