Egy hosszú távú futóverseny, főleg a maraton esetében nem csak a futás előtti felkészülés megtervezése nélkülözhetetlen, hanem a verseny utáni napok koreográfiája is fontos. Pár gondolatban összeszedtük mire is kell figyelnetek, hogy könnyen menjen a regeneráció.

A szervezet egy nagyobb futóversenykor igen nagy terhelést kap, fizikálisan és mentálisan is kimerítő, így, hogy az azt követő 2-3 napot hogyan töltöd igazán kulcsfontosságú.

Bátran kijelenthetjük, hogy az ember egy ilyen verseny alkalmával kizsigereli magát, folyamatosan a teljesítőképességének a határait feszegeti. Ilyenkor az első fontos lépés, hogy újra kell tölteni a raktárakat, azaz figyelni kell a megfelelő folyadék és kalória bevitelre.

Életünk nagyobb versenyei előtt gyakran előfordul, hogy annyira túlteng bennünk az adrenalin, hogy keveset alszunk, várjuk már a „nagy napot”, így nem meglepő, ha a kevesebb alvás valamint egy igazán kimerítő futás után már csak az jár a fejünkben, hogy pihenhessünk és egy hatalmas alvással jutalmazzuk meg magunkat. Természetesen pár nap passzív pihenés után a mozgás sem maradhat el és fokozatosan jöhet az aktív rész is.

Aki megfogalmazza, megálmodja, hogy le szeretne futni egy maratont, annak mindenképpen ajánlott, hogy kellően járjon utána és tervezze meg a felkészülését, a versenyt és az azt követő időszakot is, odafigyelve a regenerációra is.

Jó tervezgetést és versenyzést!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!