Egy hosszú távú futóverseny, főleg a maraton esetében nem csak a futás előtti felkészülés megtervezése nélkülözhetetlen, hanem a verseny utáni napok koreográfiája is fontos. Pár gondolatban összeszedtük mire is kell figyelnetek, hogy könnyen menjen a regeneráció.

A szervezet egy nagyobb futóversenykor igen nagy terhelést kap, fizikálisan és mentálisan is kimerítő, így, hogy az azt követő 2-3 napot hogyan töltöd igazán kulcsfontosságú.

Bátran kijelenthetjük, hogy az ember egy ilyen verseny alkalmával kizsigereli magát, folyamatosan a teljesítőképességének a határait feszegeti. Ilyenkor az első fontos lépés, hogy újra kell tölteni a raktárakat, azaz figyelni kell a megfelelő folyadék és kalória bevitelre.

Életünk nagyobb versenyei előtt gyakran előfordul, hogy annyira túlteng bennünk az adrenalin, hogy keveset alszunk, várjuk már a „nagy napot”, így nem meglepő, ha a kevesebb alvás valamint egy igazán kimerítő futás után már csak az jár a fejünkben, hogy pihenhessünk és egy hatalmas alvással jutalmazzuk meg magunkat. Természetesen pár nap passzív pihenés után a mozgás sem maradhat el és fokozatosan jöhet az aktív rész is.

Aki megfogalmazza, megálmodja, hogy le szeretne futni egy maratont, annak mindenképpen ajánlott, hogy kellően járjon utána és tervezze meg a felkészülését, a versenyt és az azt követő időszakot is, odafigyelve a regenerációra is.

Jó tervezgetést és versenyzést!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.